Proslava 113. godine Rotary International-a, Narodno pozorište

Naš Klub je učestvovao u proslavi povodom 113. godina od osnivanja Rotary Internationala u Narodnom pozorištu u Beogradu. Ovom prilikom je skupljeno 1.000.000 dinara za filharmoniju mladih.

Pogledajte fotografije

Tekst sa zvaničnog sajta našeg distrikta 2483 Vam prenosimo u celosti:

Povodom godišnjice Rotari organizacije, Rotarijanci Srbije i Crne Gore donirali su 1.000.000 dinara Filharmoniji mladih “Borislav Pašćan”. Na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu, donaciju je predo Guverner Distrikta Dr Bane Randjelović.

Rotari organizacija u Srbiji u petak 23. februara obeležila je 113. godina svetske Rotary Internacionale. Naša organizacija okuplja 1,2 miliona profesionalaca raznih profila, u skoro svim zemljama sveta, koji su spremni da se stave na raspolaganje svojoj lokalnoj zajednici, kako bi je svojim humanitarnim radom i znanjem unapredili. Mi smo okupljeni sa dobrom voljom i idejom da pomažemo drugima. Na lokalnom nivou pokušavamo da prepoznamo važne probleme i da ih svojim znanjem, kontaktima, novcem i volonterskim radom rešimo. Na globalnom nivou, uz podršku Fondacije Bila i Melinde Gejts, uspešno radimo na iskorenjavanju dečije paralize, kao jedne od težih zaraznih bolesti.

“Rotari još jednom na delu pokazuje da je u potpunosti posvećen ostvarivanju humanitarnih ciljeva. Jubilej naše organizacije obeležavamo pomažući našoj zajednici, obezbedivši 1.000.000,00 dinara za filharmoniju mladih “Borislav Pašćan”. Time pokazujemo svoju brigu za kulturu, brigu za obrazovanje i brigu o mladima, a samim tim i o našoj budućnosti.”, rekao je za medije Dr Bane Randjelović, prvi čovek u Rotariju za Srbiju i Crnu Goru.

Te večeri smo, pored obeležavanja jubileja, uživali u predstavi Narodnog pozorišta „Izbiračica“, a takodje je bila ukazana čast i poštovanje zaslužnim pojedincima i novim članovima Rotary organizacije.

Učesnici RCUčesnici RTCUčesnici RIDUčesnici prijateljiDužina trajanja
 413