Humanitarni teniski turnir u organizaciji RC Stari Grad

Još jedan plemeniti rotarijanski dogadjaj je za nama. U subotu 25.06.2022. godine sa velikim iščekivanjem odigrao se tradicionalni Humanitarni teniski turnir u organizaciji Rotary Club-a Stari Grad. Povod za ovaj turnir jeste akcija prikupljanja pomoći za osnovnu školu ‘Jelena Majstorović’ u Zaječaru koju pohadjaju deca sa posebnim potrebama.

Turnir je prvobitno bio zakazan za 28.05.2022. medjutim, odložen je za kraj juna usled loših vremenskih prilika. Organizator ove plemenite akcije je odlazeći predsednik RC Stari Grad, Tomo Jelenković, a organizaciji turnira priključio se i Teniski klub Topaco, na čijim terenima su se igrali humanitarni mečevi. Predstavnica našeg kluba Tamara Matejić, odigrala je dva meča prvog dana turnira. Veliki broj učesnika turnira, gledalaca i prijatelja klubova bodrio je učesnike, do momenta kada je kiša prekinula prve polufinalne mečeve, pa je nakon što su teniseri dobro pokisli, ipak sve odloženo za naredni dan. Čitav dogadjaj pratila je lokalna zaječarska televizija, kao i novinari Sportskog žurnala.

U nedelju 26.06.2022. odigran je finalni meč, a kao pobednik turnira, pehar je podigao Finko Avram iz Rotary Club-a Skadarlija, iako su svi učesnici pravi pobednici s obzirom da su igrali za pomoć deci sa posebnim potrebama.