Humanitarna priredba za rekonstrukcije “Doktorove Kule” (Madlenianum)

Naš klub je organizovao humanitarnu priredbu u pozorištu Madlenianum, koja je bila namenjena rekonstrukciji “Doktorove kule”. „Doktorova kula“ je staro zdanje koje se nalazi u krugu Kliničkog centra Srbije,a izrađenim projektom predviđeno je uređenje ovog objekta za smeštaj dece obolele od malignih bolesti sa roditeljima, koja dolaze na hemoterapiju u Klinički centar iz svih delova Srbije.

Organizator ove priredbe je Rotari Klub Beograd Dedinje, koji ovom akcijom daje punu podršku opštini Savski venac i Predsedniku gospodinu Tomislavu ĐorĐeviću kao pokretaču čitavog projekta. Projekat se realizuje u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje (RZZO), Fondom PIO i Zavodom za zaštitu spomenika kulture Beograda. Podršku projektu dala je potpredsednik Demokratske stranke gospođa Jelena Trivan i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Priredba je održana 18.03.2011. godine, a u programu su učestvovati Merima Njegomir, Suzana Šuvakovic – primadona Beogradske opere, operski pevac Oliver Njego, Duo Moderato, glumica Vjera Mujović kao voditelj programa, KUD „Gradimir“, mladi izvođači narodne muzike Aleksandra Lojanica ,Tatjana Vasiljev i Vukašin Vujović, Milana Drobac – laureat medjunarodnog takmicenja „Davorin Jenko“.

Svi zajedno smo učinili značajno humano delo za decu Srbije koja boluju od malignih obolenja i njihove roditelje. Nadamo se da je ova priredba jedna u nizu akcija drugih klubova, institucija i pojedinaca kako bi se ovaj projekat što pre uspešno završio.Ukupan prihod od karata uplaćen je u fond za rekonstrukciju „Doktorove kule“.

Pogledajte galeriju slika