Prolećna tradicija – sadnja drveća na dunavskim tvrđavama

Još jedna, sada već tradicionalna aktivnost, ovoga puta sadnja jorgovana pored tvrđave Ram na Dunavu. Prvi prolećni vikend je najbolje vreme za sadnju 200 sadnica na ovom istorijskom mestu koje se nalazi na oko 90km od Beograda, na obali Dunava.

Kao i sve tvrđave u Srbiji, i ova je puna neverovatnih epskih priča i događaja tokom boravka različitih civilizacija i osvajača na našim prostorima – rimske, turske i austrougarske imperije.

Zajedno sa Rotari klubom Beograd Stari grad i Rotari klubom E-klubom ugostila nas je lokalna zajednica. Potpredsednik opštine Veliko Gradište, gospodin Slađan Marković, organizovao je za nas doček kao i obilazak čitavog lokaliteta.

Prezadovoljni su što smo, nakon prošlogodišnje sadnje magnolije na Golubačkoj tvrđavi, došli da Ramsku tvrđavu učinimo još lepšom.
Time smo i mi postali mali deo naše velike istorije. Nakon što smo zajedno posadili drveće, otišli ​​smo u organizovani obilazak tvrđave i muzeja i saznali mnogo sjajnih priča koje nam je pružio lokalni turistički vodič Ilija.

Jedva čekamo da sledeće godine posetimo tvrđavu Ram i da uživamo u mirisu jorgovana.

Pogledajte fotografije