Predavanje – Pametna rukavica, Nikola Krstić

Pozivamo Vas na jedinstveno predavanje Nikole Krstića o njegovoj „Pametnoj rukavici“ koje će se održati na rednom sastanku našeg Kluba u utorak, 11. decembra sa početkom u 20h u restoranu „Znak pitanja“ (Kralja Petra 6).

Broj mesta je ograničen i pozivamo se Vas da rezervišete svoje mesto kod našeg sekretara Nadice Marđonović putem maila: nmardjonovic@rotarydedinje.com.

Nikola Krstić, mladi izumitelj i student I godine Računarskog fakulteta, konstruisao je „pametnu rukavicu“ sa ciljem da pomogne slepim i slabovidim osobama. Ova rukavica detektuje udaljenost predmeta, jačinu svetlosti, čak i prepoznaje lica i emocije. Pored toga što je autor ovog jedinstvenog izuma u svetu, dobitnik je velikog broja diploma kako sa republičkih takmičenja iz fizike, elektrotehnike, tako i iz drugih oblasti poput preduzetništva.

Nikola Krstić je o svom izumu rekao: “Pametna rukavica za slepe je multifunkcionalni uređaj čija je osnovna namena da olakša obavljanje svakodnavnih aktivnosti. Funkcionalnosti se razlikuju u odnosu na model, ali najbitnije su orijentacija u prostoru, prepoznavanje boja (glasovni feedback), prepoznavanje intenziteta svetlosti, izgovaranje datuma i sata, a kada se poveze sa telefonom putem Bluetootha nadogradjuje se na pametnog asistenta – Anoru uz pomoc kojeg moze da razmenjuje poruke, dobija informacije sa interneta i slicno…”.

Rotari Klub Beograd Dedinje pridaje posebnu pažnju mladima. Pomoć mladima je ulaganje u našu zajedničku budućnost.

Vidimo se 11.12.2018. u 20h u „Znaku pitanja“.

Pogledajte video materijal o ovom nesvakidašnjem izumu.