Humanitarni turnir u fudblau: Loptom do znanja protiv Polia

U nedelju, 26. novembra, održan je humanitarni turnir u fudbalu: Loptom do znanja protiv Polia“. Organizator turnira je bio Rotarakt Klub Beograd Dedinje, uz podršku našeg Rotari Kluba i balona za fudbal „Arena Pilares“. Naša ekipa u sastavu Igor Mijatović (Predsednik RC), Nikola Stojadinović (Podpredsednik RC), Goran Basta (Počasni član RTC),Slaven Gotovac (prijatelj RC), Igor Medenica (član RTC) i Vuk (gost RTC), osvojila je prvo mesto. Najbolji golman turnira je bio Igor Mijatović. Veoma smo ponosni na uspeh naše ekipe,a prikupljena sredstva biće iskorišćena za pomoć Dnevnom boravku obolelih od multipleskleroze i Polia u Beogradu.

Pogledajte fotografije

U balonu za fudbal „Arena Pilares“ radi i FK Mondijal koji je pomogao ovaj turnir. Ovom prilikom im se zahvaljujemo, a u nastavku teksta možete pročitati sve bitne informacije o ovom fudbalskom klubu.

FK “Mondial“ je kao Klub malog fudbala počeo sa radom 19.09.2000. godine, sa 43 dečaka 1989. i1990. godišta u balonu “Balašević“ u Rakovici. Tad su treneri u školi fudbala bili Igor i Vlada Janković i Goran Krsmanović.

Od osnivanja 2000. godine pa do danas kroz školu fudbala “Mondial“ je prošlo oko 1200 dečaka i devojčica uzrasta od 5 do 13 godina. Oni se sada nalaze u mlađim selekcijama mnogih klubova Srbije i inostranstva (Jojić Miloš 1992. godište FK “Partizan“ Beograd, sada FK “Keln“ iz Kelna, Petar Golubović 1994. godište FK “Crvena Zvezda“ Beograd, sada FK “Roma“ iz Rima, Velimir Đurovć FK “Rad“ Beograd…), Dimić Stefan 1993. godište kao član FK “Rad“ Beograd, sada u FK “Zemun“ iz Zemuna, Jevrem Kosnić FK “Inter“ Milano. Pojedinci su bili omladinski reprezentativci, kao što je Jovan Krneta član prvog tima FK “Crvena zvezda“ Beograd, Petar Golubović FK “Crvena Zvezda“.

FK “Mondial“ je jedan od osnivača Dečije fudbalske asocijacije i Mini maksi lige. Kroz školu fudbala je pored navedenog broja dece prošlo i dosta trenera, profesora sporta i fizičke kulture sa UEFA trenerskim licencama koji se i dalje bave trenerskim poslom među kojima su: Vlada Janković, bio kondicioni trener u Dinamu iz Kijeva, FK “Čukarički“ Beograd, sada trener u FK “Crvena Zvezda“ Beograd , Miloš Velebit, bio pomoćni trener u Banatu iz Banatskog Dvora i prvi trener FK “Sartid“ iz Snmedereva sada Instruktor FSS za Zpadnu Srbiju, Vlada Urošević, bio kondicioni trener u Čukaričkom iz Beograda, kondicioni trener FK “Teleoptik“ i FK “Crvena Zvezda“ iz Beograda; Dejan Grujić bio trener mlađih selekcija u FK“ Čukarički“ i “Crvena Zvezda“ iz Beograda, trener i koordinator mlađih selekcija Kambodže, trener mlađih selekicija prvoligaša iz Bahreina sada trener u NR “Kini“ ili su sportski radnici u institucijama FS Srbije (Igor Janković direktor sektora za bazični fudbal) i Dečije fudbalske asocijacije (Srđan Milić generalni sekretar 2009. – 2010.).

Kroz tri nedeljna treninga i aktivno učešće u mikro, mini, midi, maksi i mega ligama u školi se radi na razvoju psihosocijalnih, motoričkih i specifično tehničkih sposobnosti dece.

Najtalentovanijim dečacima i devojčicama omogućujemo učešće na zimskim i letnjim kampovima i domaćim i inostranim turnirima na kojima kroz radost druženja stiču neophodna iskustva koja će im pomoći u daljem bavljenju sportom.

Naš imperativ u radu su dečiji osmesi, druženje i igra kroz slogan “Igraj fudbal – budi srećan“, i želja da, kroz obaveze treninga, steknu sportske navike koje će koristiti čitavog života i stasati u mlade zdrave ljude pravilnih pogleda na život.

Učesnici RCUčesnici RTCUčesnici RIDUčesnici prijateljiDužina trajanja
 2105