Хуманитарни тениски турнир у организацији РЦ Стари Град

Још један племенити ротаријански догадјај је за нама. У суботу 25.06.2022. године са великим ишчекивањем одиграо се традиционални Хуманитарни тениски турнир у организацији Ротарy Цлуб-а Стари Град. Повод за овај турнир јесте акција прикупљања помоћи за основну школу ‘Јелена Мајсторовић’ у Зајечару коју похадјају деца са посебним потребама.

Турнир је првобитно био заказан за 28.05.2022. медјутим, одложен је за крај јуна услед лоших временских прилика. Организатор ове племените акције је одлазећи председник РЦ Стари Град, Томо Јеленковић, а организацији турнира прикључио се и Тениски клуб Топацо, на чијим теренима су се играли хуманитарни мечеви. Представница нашег клуба Тамара Матејић, одиграла је два меча првог дана турнира. Велики број учесника турнира, гледалаца и пријатеља клубова бодрио је учеснике, до момента када је киша прекинула прве полуфиналне мечеве, па је након што су тенисери добро покисли, ипак све одложено за наредни дан. Читав догадјај пратила је локална зајечарска телевизија, као и новинари Спортског журнала.

У недељу 26.06.2022. одигран је финални меч, а као победник турнира, пехар је подигао Финко Аврам из Ротарy Цлуб-а Скадарлија, иако су сви учесници прави победници с обзиром да су играли за помоћ деци са посебним потребама.