Слапови Сопотнице

На иницијативу нашег члана, Александра Пушице, наш клуб је од 17.10. до 18.10. организовао дводневни излет до водопада који се налазе у пределу села Сопотница у близини Пријепоља. Село Сопотница лежи на обронцима планине Јадовник, на надморској висини од 1.200 м и на 15 км удаљености од града Пријепоља. То је село жуборних врела и слапова. Водопади који настају из реке Сопотнице високи су до 20 м. Атрактивни водопади и слапови дају непоновљиве украсе уткане у амбијент древне сеоске архитектуре коју чине воденице и ваљарице. Симбол Сопотнице је и сига од које су изграђени оближњи средњовековни манастири Милешева, Сопоћани и Давидовица, као и чувена Ћуприја на Дрини.

Ноћење је било организовано у планинарском дому где су нам домаћини били Драган Петрић и Илија Андрејић, наши чувени алпинисти и визионари који су нам представили лепоте овог краја. Имали смо и прилике да пробамо познате специјалитете Полимја уз необилазну хељдо питу, домаћи сир и кајмак у оближњем сеоском домаћинству, које држи једна шармантна и способна Драгана.

У току недељног преподнева део наше групе се упутио ка Каменој Гори, још једној атракцији овог краја познатој по 500 година старом Белом бору, а друга група се окушала у планинарењу до врха Каблара.

Потрудићемо се да што више оваквих дружења клуба организујемо у будућности, како због јачања веза између чланова клуба, тако и због упознавања природних лепота земље у којој зивимо.

Погледајте фотографије