Прослава 113. године Ротарy Интернатионал-а, Народно позориште

Наш Клуб је учествовао у прослави поводом 113. година од оснивања Ротарy Интернатионала у Народном позоришту у Београду. Овом приликом је скупљено 1.000.000 динара за филхармонију младих.

Погледајте фотографије

Текст са званичног сајта нашег дистрикта 2483 Вам преносимо у целости:

Поводом годишњице Ротари организације, Ротаријанци Србије и Црне Горе донирали су 1.000.000 динара Филхармонији младих “Борислав Пашћан”. На свечаности у Народном позоришту у Београду, донацију је предо Гувернер Дистрикта Др Бане Рандјеловић.

Ротари организација у Србији у петак 23. фебруара обележила је 113. година светске Ротарy Интернационале. Наша организација окупља 1,2 милиона професионалаца разних профила, у скоро свим земљама света, који су спремни да се ставе на располагање својој локалној заједници, како би је својим хуманитарним радом и знањем унапредили. Ми смо окупљени са добром вољом и идејом да помажемо другима. На локалном нивоу покушавамо да препознамо важне проблеме и да их својим знањем, контактима, новцем и волонтерским радом решимо. На глобалном нивоу, уз подршку Фондације Била и Мелинде Гејтс, успешно радимо на искорењавању дечије парализе, као једне од тежих заразних болести.

“Ротари још једном на делу показује да је у потпуности посвећен остваривању хуманитарних циљева. Јубилеј наше организације обележавамо помажући нашој заједници, обезбедивши 1.000.000,00 динара за филхармонију младих “Борислав Пашћан”. Тиме показујемо своју бригу за културу, бригу за образовање и бригу о младима, а самим тим и о нашој будућности.”, рекао је за медије Др Бане Рандјеловић, први човек у Ротарију за Србију и Црну Гору.

Те вечери смо, поред обележавања јубилеја, уживали у представи Народног позоришта „Избирачица“, а такодје је била указана част и поштовање заслужним појединцима и новим члановима Ротарy организације.