Помоћ породици Илић са Косова и Метохије

Манастир Грачаница

Манастир Грачаница

Видовдан 2022. Један од највећих српских празника који симболизује слободу, витештво и херојство. Значај Видовдана за српки народ проистиче из низа историјских догађаја који су везани за тај датум, за 28. јун, а најзначајнији је Косовски бој који се одиграо 1389. године кад је храбра српска хришћанска војска стала на мегдан турском султану и зауставила продор Турака у Европу.

Породица Илић

Породица Илић

Баш на овај свети дан, наш клуб је одлучио да помогне породици Илић из малог места Грачанице, поред Приштине, на Косову и Метохији. Место је познато по манастиру Грачаници који је саграђен почетком 14. века и задужбина је српског краља Милутина и краљице Симониде, византијске принцезе. Породиц Илић је живела у нехуманим условима након прогрома над српским становништвом који се догодио 2004. године. Спаљена им је кућа и живели су до скора у контејнеру са бубама и змијама. Нехумано и недостојно човеку из 21. века. Породица је многобројна и броји чак четворо деце, од бебе до ђака првог разреда, а живи од социјалне помоћи Републике Србије.

Велика нам је част, задовољство и привилегија да можемо да помогнемо српском становништву и многобројним породицама на Косову и Метохији.

Наше мало некоме значи много, али у овом случају је обрнуо, јер непостоје и неопстају разни Илићи због нас, већ ми постојимо због њих!

Видовдан, 2022.
633. година Косовског боја