Помоћ младим талентима – Харфа за МШ “Мокрањац”

У склопу сада већ традиционалних акција нашег клуба ” Помоћ младим талентима” ове године смо се одлучили да, у складу са нашим могућностима, потпомогнемо куповину инструмента за ђаке Музичке сколе Мокрањац. У разговору са директором школе, господином Трајковићем, сазнали смо да школа скупља донације за куповину харфе и наша средства усмерили у том правцу. Данас, 22.02. смо посетили школу, доставили донацију и провели пријатно време у друштву директора сколе.

Надамо се да ће наш скромни допринос убрзати куповину овог преко потребног инструмента и да ће млади таленти моћи лакше и више да вежбају и напредују.

Музичка школа Мокрањац основана је 21.септембра 1899. године у Београду под називом Српска музичка школа и најстарија је музичко-педагошка институција, у историјском контексту изузетно значајна за развој музичког образовања, васпитања и музичке културе у Србији. Оснивач школе било је Београдско певачко друштво, институција културе у Србији друге половине XИX века, а за чланове Савета Школе и наставнике изабрани су Стеван Мокрањац, Станислав Бинички и Цветко Манојловић.