О Клубу

Једне хладне вечери 23. децембра 2008. године у ресторану “Ложа” на Обилићевом венцу у Београду, окупила се иницијативна група чланова Ротари Клуба Београд за формирање новог Клуба. Били су присутни: Драгослав Андрић, Предраг Ђорђевић, Слободан Станков и Ненад Вукасовић. Оснивачи Ротари Клуба Београд Дедиња су се руководили циљевима Ротарy Интернатионал-а, пре свега, сталним и приоритетним задатком за повећање броја чланова и клубова, као и за повећање броја жена у РИ.

Наш ранији клуб, Ротарy Клуб Београд је прихватио да буде спонзорски клуб, предложен је искусни ротаријанац ППр Радосав Митровић за опумоћеног представника ДГ Панајотиса Теодоропулоса. Горе поменути чланови иницијативне групе са укупним стажом у ротарију од преко 60 година, су прихватили ни мало лак задатак оснивања новог Клуба.

Од почетка су прихваћени циљеви РИ, дружење са комплексно позитивном атмосфером међу члановима и несебично служење (Сервице Абове Селф) у локалној и широј заједници.

Оснивачка Шкупштина клуба је одржана 22. јануара 2009. године, а за Председника је изабран Предраг Ђорђевић, ППр РЦ Београд и ПАДГ, за долазећег Председника Слободан Јанковић, Потпредседници су били Драгослав Андрић и Слободан Станков, а Секретар Клуба Ненад Вукасовић.

Посебну пажњу смо од почетка посветили едукацији нових чланова о свим аспектима живота и рада у Ротарију. Оформили смо комитете. Успоставили контакте са другим Клубовима у нашем дистрикту. Преузели обавезе које произилазе из Статута РИ, Статута и Правила рада нашег Клуба, планова и задатака нашег дистрикта за прву ротаријанску годину рада Клуба, за 2009/2010.

Чартер повеља је донета од стране РИ 5. јуна 2009. године. Овај датум се води као датум оснивања Клуба, датум када смо постали део велике “ротаријанске” породице, која је основана далеке 1905. године, која је члан Уједињених Нација и која броји преко милион чланова. Тог датума смо постали део тадашњег дистрикта у коме су били клубови из Србије, дистрикте 2481. Наш Клуб је 49. Ротари Клуб у Србији и 12. Клуб у Београду.