Хуманитарни турнир у фудблау: Лоптом до знања против Полиа

У недељу, 26. новембра, одржан је хуманитарни турнир у фудбалу: Лоптом до знања против Полиа”. Организатор турнира је био Ротаракт Клуб Београд Дедиње, уз подршку нашег Ротари Клуба и балона за фудбал “Арена Пиларес”. Наша екипа у саставу Игор Мијатовић (Председник РЦ), Никола Стојадиновић (Подпредседник РЦ), Горан Баста (Почасни члан РТЦ),Славен Готовац (пријатељ РЦ), Игор Меденица (члан РТЦ) и Вук (гост РТЦ), освојила је прво место. Најбољи голман турнира је био Игор Мијатовић. Веома смо поносни на успех наше екипе,а прикупљена средства биће искоришћена за помоћ Дневном боравку оболелих од мултиплесклерозе и Полиа у Београду.

Погледајте фотографије

У балону за фудбал “Арена Пиларес” ради и ФК Мондијал који је помогао овај турнир. Овом приликом им се захваљујемо, а у наставку текста можете прочитати све битне информације о овом фудбалском клубу.

ФК ”Мондиал” је као Клуб малог фудбала почео са радом 19.09.2000. године, са 43 дечака 1989. и1990. годишта у балону ”Балашевић” у Раковици. Тад су тренери у школи фудбала били Игор и Влада Јанковић и Горан Крсмановић.

Од оснивања 2000. године па до данас кроз школу фудбала ”Мондиал” је прошло око 1200 дечака и девојчица узраста од 5 до 13 година. Они се сада налазе у млађим селекцијама многих клубова Србије и иностранства (Јојић Милош 1992. годиште ФК ”Партизан” Београд, сада ФК ”Келн” из Келна, Петар Голубовић 1994. годиште ФК ”Црвена Звезда” Београд, сада ФК ”Рома” из Рима, Велимир Ђуровћ ФК ”Рад” Београд…), Димић Стефан 1993. годиште као члан ФК ”Рад” Београд, сада у ФК ”Земун” из Земуна, Јеврем Коснић ФК ”Интер” Милано. Појединци су били омладински репрезентативци, као што је Јован Крнета члан првог тима ФК ”Црвена звезда” Београд, Петар Голубовић ФК ”Црвена Звезда”.

ФК ”Мондиал” је један од оснивача Дечије фудбалске асоцијације и Мини макси лиге. Кроз школу фудбала је поред наведеног броја деце прошло и доста тренера, професора спорта и физичке културе са УЕФА тренерским лиценцама који се и даље баве тренерским послом међу којима су: Влада Јанковић, био кондициони тренер у Динаму из Кијева, ФК ”Чукарички” Београд, сада тренер у ФК ”Црвена Звезда” Београд , Милош Велебит, био помоћни тренер у Банату из Банатског Двора и први тренер ФК ”Сартид” из Снмедерева сада Инструктор ФСС за Зпадну Србију, Влада Урошевић, био кондициони тренер у Чукаричком из Београда, кондициони тренер ФК ”Телеоптик” и ФК ”Црвена Звезда” из Београда; Дејан Грујић био тренер млађих селекција у ФК” Чукарички” и ”Црвена Звезда” из Београда, тренер и координатор млађих селекција Камбоџе, тренер млађих селекиција прволигаша из Бахреина сада тренер у НР ”Кини” или су спортски радници у институцијама ФС Србије (Игор Јанковић директор сектора за базични фудбал) и Дечије фудбалске асоцијације (Срђан Милић генерални секретар 2009. – 2010.).

Кроз три недељна тренинга и активно учешће у микро, мини, миди, макси и мега лигама у школи се ради на развоју психосоцијалних, моторичких и специфично техничких способности деце.

Најталентованијим дечацима и девојчицама омогућујемо учешће на зимским и летњим камповима и домаћим и иностраним турнирима на којима кроз радост дружења стичу неопходна искуства која ће им помоћи у даљем бављењу спортом.

Наш императив у раду су дечији осмеси, дружење и игра кроз слоган ”Играј фудбал – буди срећан”, и жеља да, кроз обавезе тренинга, стекну спортске навике које ће користити читавог живота и стасати у младе здраве људе правилних погледа на живот.