Пролећна традиција – садња дрвећа на дунавским тврђавама

Још једна, сада већ традиционална активност, овога пута садња јоргована поред тврђаве Рам на Дунаву. Први пролећни викенд је најбоље време за садњу 200 садница на овом историјском месту које се налази на око 90км од Београда, на обали Дунава.

Као и све тврђаве у Србији, и ова је пуна невероватних епских прича и догађаја током боравка различитих цивилизација и освајача на нашим просторима – римске, турске и аустроугарске империје.

Заједно са Ротари клубом Београд Стари град и Ротари клубом Е-клубом угостила нас је локална заједница. Потпредседник општине Велико Градиште, господин Слађан Марковић, организовао је за нас дочек као и обилазак читавог локалитета.

Презадовољни су што смо, након прошлогодишње садње магнолије на Голубачкој тврђави, дошли да Рамску тврђаву учинимо још лепшом.
Тиме смо и ми постали мали део наше велике историје. Након што смо заједно посадили дрвеће, отишли ​​смо у организовани обилазак тврђаве и музеја и сазнали много сјајних прича које нам је пружио локални туристички водич Илија.

Једва чекамо да следеће године посетимо тврђаву Рам и да уживамо у мирису јоргована.

Погледајте фотографије