„Много хвала на пожртвовању, труду и енергији у борби против Цовида“ – Александар Кричак

“Касно вече викенда, хладан фебруар, узаврело у оквиру одељења ИИ спрата ВМЦ Карабурма, доктори са неком посебном енергијом без страха траже путеве победе за своје пацијенте. Старији декица са својих 70 год, први пут се у животу налази у болници препаднут, стављен до мене на кисеоник, укљчује се на мерно контролне апарате. Неки апарати не функционишу, докторакта Николина одлучује ипак да довуче други апарат, скида са њега фолију, прикључује га према упутству из књиге, подешава параметре, не ради, зове телефоном подршку, чека софтвераша који се са задршком јавља и даје инструкције као програмер. Николина извршава смотрено не скрећући пажњи ничем другом, и после два пуна сата апарат почије да ради, декица је збринут, нормализује се стање у соби..”

Колико енергије и жеље да се помоћ пружи сада. Сваки дан прегршт сличних примера оставили су ми као задатак да им кажемо колико су нам важни и како су велики ти људи сакривени испод скафандера.

Наш клуб Београд Дедиње желео је једном поруком да каже, кроз “малу акцију”, да каже докторима, стажистима, сестрама, браћи, практикантима, свом медицинском особљу, возачима, хигијеничарима, СВИМА, који непуне две године непрекидно, предано, хумано, професионално и несебично раде свој посао лечећи нас од Цовида. Акција се састојала у даривању 150 књига – дела домаћих и страних реномираних писаца, са приложеним букмаркерима са поруком „Много хвала на пожртвовању, труду и енергији у борби против Цовида“ са логом Ротарy-ја.  Акцију смо спровели у сарадњи са издавачком кућом “Порталибрис” из Београда, која је препознала циљ и сврху овог племенитог дела.

Током предходног месеца, након договора примљени смо у кабинет код Комаданта болнице ВМЦ Карабурма др. Иве Удовичића, доктора, сестара, браће, стажиста, на чашицу опуштеног разговора и обостране захвалности – Ротаријанци знају за ваша дела и посвећеност и као људи из наше заједнице кажемо „ХВАЛА“ јер уз овакав ваш рад доћи ће дан када више неће бити пандемије и неће бити ван контроле заразе од вируса који се мења. Сликовитије све изгледа кроз приложене фотографије нашег Ротарy клуба.

У име Ротари Клуба Београд Дедиње,
Бивши пацијент ВМЦ Карабурма
Александар Кричак

Погледајте фотографије