Инклузивни студио за музику и певање “Преображење”

У уторак (17.12.2013.) одржали смо заједнички састанак са нашим Ротаракт Клубом Београд Дедиње на коме је присуствовао и гувернер нашег дистрикта 2483 Боривоје Стефановић. Овај састанак смо искористили да гувернеру представимо пројекат “Инклузивног музичког програма”, који заједнички спроводе Ротари и Ротаракт Клуб Београд Дедиње, као и певачко друштво “Преображење”.

На почетку састанка, председник Ротаракт Клуба Игор Мијатовић упознао је присутне са досадашњим радом Клуба, као и са борбом који наш клуб води на демистификацији ротаријанства и приближавању идеје служења широј заједници.

Председник Ротари Клуба Милан Костић је упознао присутне са идејом пројекта и начином на који ће наши Клубови помоћи певачком друштву “Преображење” у оснивању певачко-уметничког друштва особа са инвалидитетом. Гувернер Дистрикта је искористио прилику да нам се обрати и упозна нас са тренутним активностима дистрикта, са ширењем ротаријанства у нашем дистрикту, али нам је такође пружио подршку у реализацији пројекта у коме ће учествовати поред нашег дистрикта и Ротари Фондација. Братислав Прокић, оснивач и диригент “Преображење” нам је детаљно описао пројекат и упознао нас са циљевима, али и начином реализације истог.

Након завршеног састанка имали смо прилику да одслушамо мини концерт “преображења” који су они припремили само за ову прилику, а након тога дружење смо наставили уз коктел. Велико нам је задовољство да смо добили прилику да организујемо један овакав догађај, који за циљ има оснивање музичко-уметничког друштва особа са инвалидитетом. Надамо се да ово није почетак наше сарадње са удружењем “Преображење” и да ће у будућности бити више сличних пројеката.

Овде можете да погледате галерију са сликама.