Vesna Jugović De Vinča

Vesna Jugović De Vinča
Član Kluba

8245446

Članstvo od 19. oktobra 2010.

vjugovic@rotarydedinje.com

Rođena je 28.10.1957. godine u Beogradu. Devojačko prezime Jugović je zamenila novim kada je započela misiju popularizacije teze da je u Vinči nadomak Beograda nastala evropska civilizacija. Živela je na brodu usidrenom na ušću Dunava i Save, a 2014. godine se vratila u porodični stan na Vračaru, gde živi njena majka Tanja, profesorka istorije umetnosti u penziji. Pohađala je Osnovnu školu Sveti Sava i XIV beogradsku gimnaziju, a kasnije je magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Magistrirala je s desetkom kod mentora, profesora i rektora Zorana Pjanića, a na njegov nagovor se prijavila i na takmičenje za stipendiju Britanskog saveta za doktorat na fakultetu u Londonu. Iako je dobila stipendiju, odlučila je da ne ode u London. Na Megatrendu je doktorirala na temu “Ekskluzivno televizijsko novinarstvo”. Ono što je pokreće su ljubav, ideje i poštovanje.

Profesionalnu karijeru je započela kao novinarka i autorka televizijskih emisija, a nakon toga ju je upotpunila istraživačkim i književnim radom. Na RTS-u je napravila preko 40 ekskluzivnih emisija, a neke od njih su bile emisije o Arturu Klarku, Pako Rabanu, Elizabet Murdok, Imeldi Marcos, Gini Lollobrigidi, Muameru Gadafiju, Arafatu i posljedni intervju s Mendelom. Kasnije je objavila knjigu “Nelson Mendela, poslednja poruka”. Autorika je i nekoliko dokumentarnih i kratkih filmova.2004. godine je pokrenula privatnu kompaniju pod nazivom De Vinča production, a od 2006. godine je članica žirija Evropskog festivala nezavisnih filmskih produkcija.

Vesna za svoju kompaniju Miss Yu i njenu školu kaže da je unikatna u svetu jer se nigde ne posvećuje toliko pažnje devojkama kao što to oni rade. Njihova priprema devojaka prolazi kroz tri faze. U prvoj fazi, fazi buđenja lepote, pokušavaju naučiti devojke da lepota nije samo ono spolja nego i ono što svako od nas poseduje iznutra. U drugoj fazi razvijaju njihovu misao, a u trećoj rade na stilizovanju lepote.